Close
Segítőkedd #03 – Ne a látszat alapján ítélj!

Segítőkedd #03 – Ne a látszat alapján ítélj!

Az embernek csak az arca ismerhető, de az arca nem ő. Ő az arca mögött van. Láthatatlan.” – írja Gárdonyi Géza. Óriási tanulság van ebben.

Nagyon sok embert az alapján ítélünk meg, hogy mit látunk rajta kívülről, mit mutat meg magáról az Instán. Lehet, hogy magabiztosságot sugároz magáról, és úgy tűnik, minden rendben van az életében. Jó tanuló, király munkája és/vagy szép családja van, szuperaktív a gyülekezetben… De közben azt nem tudhatod, milyen nehézségeken, próbákon megy keresztül éppen.

Nem véletlenül mondta Isten Sámuel prófétának, hogy az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de Isten a szívek vizsgálója. Sosem tudhatod, min megy a másik keresztül. Nagyon fontos, hogyha a barátod megosztja veled, hogy bajban van, akkor ne ítélkezz, hanem segíts neki.

Ezt pedig úgy tudsz, ha úgy viszonyulsz hozzá, ahogy Jézus is tenné. Emlékszel, mit mondott Jézus, amikor elé hozták a házasságtörő asszonyt? “Az vesse rá az első követ, aki nem vétkezett. “

Mindnyájan bűnös emberek voltunk, és csak Jézus vére által tisztulhattunk meg. Ezt a jó hírt képviseld a barátodnak és támogasd őt a szabadság felé vezető úton.

Sok közöttünk a segítő. Keddenként jön poszt nektek is.