Close
Rólam

Rólam

Sok keresztény fiatal küzd szexuális területen. És sokan azt hiszik, egyedül velük van a baj, a szégyen miatt pedig nem mernek segítséget kérni. Szeretném, ha tudnád, nem vagy egyedül. Ez a terület, az önkielégítés, pornográfia és a fantáziálások nekem is sokáig okoztak gondot. Aztán a sok küzdelem meghozta a gyümölcsét, szabad lettem és többet már nem tartanak fogságban. 🙌👆

Azért kezdtem el ezt a blogot, mert úgy éreztem, nem hallgathatom el, hogy az én életemben a Názáreti Jézus Krisztus valóságos szabadságot hozott és számodra is van segítség, ha szabad akarsz lenni.

Egyedülálló nőként írok ezekről a témákról, ahogy én is kutatom folyamatosan, hogyan lehet megőrizni a szexuális tisztaságot ebben a világban. Hívő emberként, keresztény szempontból. Nem szeretnék „megmondóembernek” tűnni, inkább a tapasztalataimat osztom meg, hátha hasznosnak találod, mások hogyan veszik fel a harcot a pornófüggőséggel, önkielégítéssel szemben.

Értelemszerűen lány szemszögből tudom megközelíteni a témát, de a fiúk is maradhatnak. Remélem, nektek is lesz pár hasznos info. 🙂

Fiatalkoromban a szexualitás témája (hogyan kell a hétköznapokban „élni vele”) többnyire tabuként volt kezelve a keresztény közösségekben. Ha szó is esett az önkielégítésről, szinte mindig csak egy „fiús problémaként” írták le. Magyar nyelven nagyon kevés infó van erről a témáról a neten. A bloggal ezt a hiányt szeretném pótolni.

Keresztényként nőttem fel (a Hit Gyülekezetében), ahol rengeteget kaptam. Azóta is itt van a szellemi otthonom. Tudod, egy blog vagy FB csoport sem lehet alternatívája a közösségnek. Véleményem szerint a hívő életet közösségben, az egyházban, szellemi tekintélyek alatt kell és lehet is jól megélni. Mindent, amit itt olvasol, vizsgálj meg a Biblia tükrében, imádkozz felőle és beszélgess róla pásztoroddal, lelkészeddel.

Mivel a bejegyzésekben szóba kerül a szexualitás, ezért fontos, hogy odafigyelj, segít-e neked az adott téma, vagy pedig éppenhogy a vágyat növeli benned. Ehhez itt írtam egy „használati útmutatót”.

Ha van kedved, olvasd el az első posztomat, ami a szabadulással kapcsolatos ars poeticámat tartalmazza. Itt pedig tudsz egy kicsit többet olvasni az én történetemről:

Tudd, hogy nem vagy rossz ember azért, mert küzdesz szexuális területen.

Ha viszont szeretnél a rossz, kényszeres szokásaiddal és a bűnökkel felhagyni, akkor jó helyen jársz.

Az „arrivera” szó azt jelenti franciául, hogy „meg fog történni”, „sikerülni fog”, „el fog jönni”. A blog nevével is azt a reményemet szeretném kifejezni, hogy sikerülni fog neked.

Sikerülni fog szakítani a pornóval, az önkielégítéssel, a fantáziákkal vagy a paráznaság bármelyik formájával. Eljön a szabadság.

Szívemből drukkolok neked.


Ha úgy vagy itt, hogy neked nincs problémád ezen a területen, akkor is rengeteget segíthetsz. A pornófogyasztás kívülről nagyon bizarrnak tűnhet, ha valakinek sosem jelentett kísértést. De mielőtt ítélkeznénk, gondoljunk bele, hogy a családtagunk, barátunk valószínűleg szeretne szabad lenni, csak még nem tudja hogyan. Lehet, hogy Isten minket akar használni arra, hogy segítsünk neki.

Neked, Segítőként, ezeket a posztokat ajánlom és ha teheted, kérlek kövess Facebookon, Instagramon, és oszd meg/lájkold a bejegyzéseket, hogy az üzenet eljusson azokhoz, akiknek szüksége van rá.

“Ti pedig Krisztus teste vagytok, külön-külön pedig annak tagjai. Ha szenved az egyik testrész, együtt szenved vele az összes többi, ha dicsőségben részesül az egyik tag, az összes többi testrész vele együtt örül.” 1 Kor 12:26-27