Close
Akarsz változtatni? Vágjunk bele közösen! – Bevezető a MENTOR sorozathoz

Akarsz változtatni? Vágjunk bele közösen! – Bevezető a MENTOR sorozathoz

Új sorozat indul a blogon, amivel segíteni szeretnék abban, hogy egy szisztéma szerint át tudd gondolni a szexuális területen folytatott küzdelmedet. Ha úgy döntesz, részt veszel benne, akkor ez egy alaposabb megközelítést fog jelenteni, aminek segítségével meg tudod találni, hogy hol mennek félre még a dolgok és milyen pontokon kell ráerősíteni. Sőt, a MENTOR segítségével tudtok a Segítőddel is beszélgetni, hogy ki tudjatok alakítani egy sikeres stratégiát, hogy VÉGLEG megszabadulj a függőségektől és TELJES SZABADSÁGBAN tudj járni.

Neked szól ez a MENTOR sorozat?

Hogy kiderítsük, megfogalmazok öt állítást. Vizsgáld meg, hogy bármelyik is igaz-e rád.

  1. A szexuális téren zajló harcod olyan irányba sodor, ahová nem akarod.
  2. Nem akarsz a problémával foglalkozni és csak a sulira, melóra, kapcsolataidra, szolgálatodra akarsz koncentrálni.
  3. Rengeteg energiád elmegy arra, hogy a titkodat elrejtsd mások elől.
  4. Attól félsz, mindent elveszítesz, ha mások mégis megtudják ezt rólad.
  5. Azt gondolod, kizárt, hogy Isten téged szeressen/megbocsásson neked.

Ha ezek közül bármelyik mellé tudsz egy pipát tenni, akkor ez a sorozat neked szól.

Elhiszem, hogy úgy érzed, elakadtál. De szeretném megmutatni neked, hogy igenis van remény. Ha Isten engem meggyógyított és szabadított az önkielégítéstől, pornográfiától, akkor téged is meg fog. Isten nem személyválogató. Nem szeret engem jobban, mint téged.

A titkaidat, szégyenedet és magányodat lecserélheted őszinteségre, minőségi kapcsolatokra és egészséges intimitásra. Igazi szabadságra. De ahhoz, hogy ez megtörténhessen, szükséged van arra, hogy őszinte legyél Istennel, magaddal és másokkal is.

Isten szexuális lényként teremtett meg téged

Ez az első dolog, amivel jó, ha szembenézel. Ne csináljunk úgy, mintha az ember szexualitása csak a házasságkötéskor ébredne fel, és a vágya mindig csak a jóra (a házastársára) irányulna. Minden őszinte hívő el tudja mondani, hogy ez nem így van.

Isten olyan testtel alkotott meg minket, amely fantasztikusan meg tudja élni a szexualitást. Ez eredendően jó dolog. De a bűnbeeséskor ez a terület vált az egyik legkiszolgáltatottabbá az ember bűnös vágyai előtt. Ezért meg kell tanulnunk ezeket a vágyakat kezelni.

Miért a MENTOR név?

A mentor szónak az eredeti jelentései 1) tanácsadó, aki a nála tapasztalatlanabbat segíti 2) atyai jóbarát 3) oktató, tanító. Ezek a szavak téged is emlékeztetnek valamire? Engem arra, hogy Jézus „pártfogónak” nevezte a Szent Lelket, aki az „Atyától jön ki” (János 15:26) akit azért küldött, hogy elvezessen minket minden igazságra, vagy másként fordítva bevezessen minket a valóságba (16:13).

Hiszem, hogyha Isten segítségét kéred ehhez a posztsorozathoz, akkor ő meg fogja neked mutatni, hogy hol van szükséged még változtatásra ahhoz, hogy győztes lehess a harcodban. Szóval Ő a legjobb Mentor EVÖR.

Hogy fog ez az egész kinézni?

A sorozatban linkelni fogok egy-két korábbi írást a blogról, és ahhoz kapcsolódó kérdéseket teszek fel, amin el tudsz gondolkodni. Ha van kedved, vegyél elő egy füzetet, nyiss egy új jegyzetet a telódon/gépeden, hogy az értékes gondolataid, meg a tanulságok megmaradjanak és tudd végig követni a haladásodat.

Gondolkodj el azon is, hogy kivel lenne jó együtt olvasni/beszélgetni ezekről a dolgokról. Ki(k) azok a személy(ek), akik jó lenne, ha veled tartanának ezen az úton. Itt megírtam, hogyan/milyen szempontok alapján tudsz Segítőt választani.

Ha úgy érzed, nem állsz készen még erre, ne aggódj. Kezdd el, válaszold meg a kérdéseket és minden egyes alkalommal kérdezd meg Istent, mit szeretne, hogyan és merre tovább. Segíteni fog.

Segítőknek

Több olyan ember is megkeresett, akik Segítőként harcolják ezt a harcot (hála értük/nekik), ezért a MENTOR-ral nekik is szeretnék segítséget nyújtani, hogy milyen témákat érdemes érinteni a beszélgetések során, ha valaki hozzájuk fordul segítségül.

Fontos! Ezek az írások nem szabályrendszert képviselnek, nyugodtan felcserélhetőek, kihagyhatóak, szétbonthatóak, átvariálhatóak. Ha Jézus Krisztus nevében találkoztok, hiszem, hogy a Szent Szellem által ott lesz veletek, és vezet benneteket. Mert megígérte. (Máté 18:19-20)

Készen állsz? Kezdhetjük? Hajrá!!!

1. rész: “Ha tudnád, ki vagyok, nem tudnál szeretni”

2. rész: A szexualitást úgy megélni, ahogy Isten tervezte

3. rész: Ezért nem jó alternatíva a pornó, a szexting és az önkielégítés

4. rész: Így legyél „egyben” szexuális téren is

5. rész: Biztos muszáj elmondanom valakinek?

6. rész: Így lásd a folyamatot

7. rész: Miért van, hogy folyton visszaesek?


A program összeállításában segítségemre voltak a CRU, Pure Desire Ministries, Covenant Eyes, Defend Young Minds szervezetek hasonló programjai, bejegyzései.