Close
Ezért folyamat a szabadulás

Ezért folyamat a szabadulás

Képzeljétek, nagyon izgatott vagyok, és mindenképpen szerettem volna veletek is megosztani, hogy miért. Miközben írtam a hétvégi posztot, (ami az étkezési zavarokról fog szólni), valami nagyon fontos dologra jöttem rá.

Ahogy már sokszor olvastátok a blogon, alapvetően az a véleményem, hogy az önkielégítésből, pornográfiából való szabadulás szinte minden esetben folyamat. Nem csak az én példám mutatta ezt, hanem szinte mindenkié, akinek a történetét én hallottam/olvastam. Ez a véleményem tehát tapasztalat alapján alakult ki.

De azért ha őszinte akarok lenni, eddig nem tudtam úgy teljesen megmagyarázni ennek az okát. Sőt, mindig bennem volt egy „tüske”, hogy miért van annyi csodajellegű szabadulás azok számára, akik a dohányzást, az alkoholt vagy a drogot teszik le egyik pillanatról a másikra, amikor Isten ereje megérinti őket. Persze ott is vannak olyanok, akiknél ez folyamat, de biztos ti is hallottátok a sztorikat, hogy „és onnantól kezdve soha többet nem kívántam…” Félre ne értsétek, nagyon örülök az ő szabadulásuknak, csak sosem értettem, velem miért nem így történt.

Abban biztos voltam, hogy Isten nem szereti jobban ezeket az embereket, mint engem, vagy azokat, akik bármilyen szexuális területen küzdenek a megtisztulással. Ahogy az anorexiával kapcsolatos irodalmat böngésztem át, egy olyan fontos dologra bukkantam, ami közös az étkezési zavarokban és a kényszeres szexuális cselekedetekben.

Amikor a drogtól, az alkoholtól vagy a cigitől akar az ember szabad lenni, akkor igazából a teljes távolságtartásra és teljes absztinenciára törekszik. Nem lesz semmi baja attól, ha soha többet nem nyúl a droghoz, alkoholhoz vagy a cigihez. Ezek nem létszükségletek. Így amikor Isten meg akarja szabadítani, akár egy szempillantás alatt megszűnhet a vágy. Vagy legalábbis egy gyors folyamat sem okoz semmilyen kárt.

Na de képzeld el, ha ugyanez lenne az „isteni módszer” az étellel vagy a szexualitással kapcsolatban. Mindkettő hiányát nagyon megsínylenéd. Az előbbinél éhen halnál, az utóbbinál pedig a házasságod (jelenlegi vagy jövőbeli) menne tönkre teljesen. Ez pedig nem Isten akarata. Az étel és a szexualitás is szerves része az életnek. Isten adta nekünk mindkettőt.

Csak arra kell törekednünk, hogy egészséges egyensúlyt alakítsunk ki, mert nem magával az étellel, vagy a szexualitással van a probléma. Hanem azzal, hogyha azokkal rosszul élünk. És Isten azt szeretné, hogy megtanuljuk, hol van ez az egészséges egyensúly. És ez minden egyes embernél különbözik. Neked kell megtalálnod. Vele.

Remélem a blog is fog ebben segíteni.

Na hát erre jöttem rá, és ettől lettem annyira izgatott, hogy ezt muszáj volt megosztanom veletek. Bocs, ha ez már mindenkinek egyértelmű volt. Nekem most állt össze.