Close
A kövek kiáltanak

A kövek kiáltanak

Mi van akkor, ha nem érzed magad alkalmasnak? Ma egy olyan dalt „hoztam”, amire teljesen véletlenül akadtam. Viszonylag ismeretlen zenekar énekli, de én szeretem ezt a számot. És picit továbbviszem a múltkori Péteres sztorit.

Megcsapott a hideg az éjszaka sötétségében / hallottam magam mellett a halál suttogását / Jól ismerem a magányos ember fájdalmát / Vágyom a hajnali világosság után / Hallottam hogy valami új érkezik / Az eltékozolt élet félelmét már ismerem

A múltkor írtam már Péterről, ahogy a vízen járt a viharban. Azóta is sokat gondolkodtam az ő életén, mert a Biblia leír még egy olyan eseményt vele kapcsolatban, amivel én nagyon tudok azonosulni.

Péter nagyon szerette Jézust. Tudta, hogy Ő a Messiás, akire olyan régen várt ő is és az egész világ. Tudta, micsoda megtiszteltetés, hogy Jézus kiválasztotta őt is, hogy kövesse tanítványaként. 

Hozzá hasonlóan engem is mindig elképeszt, ha belegondolok, hogy Isten vajon mit látott bennem. Miért pont engem választott ki arra, hogy ismerhessem és követhessem Őt?

Hiszen az eddigi életemben is számtalanszor hibáztam. Hiába tudtam, mit jelent Isten követése, a tanítványság, mégis volt, hogy elbuktam. Sokszor.

Mint Péter. Nyilvánosan megtagadta Jézust, közvetlenül az előtt, hogy kivégezték a tanítóját, mesterét, barátját, a messiását. Képzeld el azt a fájdalmat, amit érezhetett. Valószínűleg azt hitte, a tetteinek a következményével örökre együtt kell élnie.

Talán azt is hitte, hogy neki „annyi”. Soha többet nem lesz alkalmas arra, hogy Krisztus követőjének (kereszténynek) mondhassa magát. Soha nem fog tudni megbocsátani magának és Isten sem bocsát meg soha.

Te éreztél már így?

Én rengetegszer.

De ne felejtsd el (és ezt most magamnak is írom), mit tett Jézus, miután megváltotta az emberiséget a bűntől, feltámadt és újra találkozott a tanítványokkal.

Nem hagyta, hogy Péter egy életen át szégyenben éljen a múlt hibái miatt.

Jézus félrehúzta a tanítványát és egy olyan kérdést tett fel neki, amire Péter válasza sorsdöntő volt. Amire ha jól válaszol, akkor megbocsáttatanak a bűnei, elmúlik a szégyen és helyreáll az identitása.

Ez az a kérdés, amit Jézus tőled is kérdez. Így hangzik:

Szeretsz engem?

Ezzel a kérdéssel Jézus lehetővé tette, hogy Péter újra megerősítse azt a kapcsolatot közöttük, amit korábban elszakított. 

Az, hogy Jézus hatalmat szerzett a halálon, a sötétség minden erején, azt jelenti, hogy Péternek nem kellett már úgy leélnie az életét, hogy örökre a hibái határozzák meg a sorsát. Erre a kérdésre adhatott egy olyan választ, ami lehetővé teszi, hogy betöltse azt az életfeladatot, sorsot, amit Isten szánt neki. Mert Jézus tudta, hogy Péter képes lesz rá. Sikerülni fog neki.

Ez ugyanúgy érvényes rád is. Lehet, hogy a te feladatod más, mint Péteré. De SENKI MÁS nem képes azt ellátni. Csak és kizárólag te vagy rá alkalmas. Ezért felfoghatatlanul értékes vagy.

Legyél olyan, mint Péter, és válaszolj igennel Jézusnak. A hibáid ellenére. Engedd, hogy Jézus segítsen helyrehozni a múltat. Nem számít, mit tettél. Nem számít, mennyire nagy a zűr. Nem számít, hogy most távol érzed magadat Jézustól. Ahogy Pál is írta a Rómabeliekhez: „Semmi sem választhat el minket Isten szeretetétől.”

Nincs olyan helyzet, nincs olyan hiba, nincs olyan bűn, amiből Isten ne tudna megváltani téged. És tudod… nincs az a sötétség, az a félelem, ami megmaradhatna benned, ha beengeded Isten szeretetét az életedbe. 

Istennek minden lehetséges.

Csak ez a kérdése hozzád: Szeretsz engem?

Újra akarom érezni / hogy a szeretet szabadon áramlik bennem / a Szellemed átjár / hogy újra higgyek / hogy újra átvehessem / az életet, újítsd meg bennem / Mert ha a kövek is kiálthatnak, akkor tudom, az én kőszivem is képes lesz az énekre / Vedd el a régit és tégy engem újjá / öntözd meg a lelkem, mint a friss reggeli harmat / a szereteteddel állíts helyre és a reményt újítsd meg bennem

Így fognak a kövek kiáltani. 😊

Ha van kedved, el is mondhatod ezt imában:

Drága Jézus. Köszönöm, hogy legyőzted a halált, a bűnt és a szégyent a kereszten. Köszönöm, hogy kifizetted helyettem a bűneimnek az árát. Köszönöm, hogy megbocsátottál nekem. Köszönöm, hogy nem zártam ki magamat örökre abból a tervből, amit számomra elterveztél. Kérlek, emlékeztess engem ma újra, hogy mire hívtál el engem. Segíts, hogy ne érezzem többé magam méltatlannak a szeretetedre. Jézus. Szeretlek téged. Eldöntöttem, hogy téged követlek, és a te tanítványod leszek. Úgy mint Péter. Segíts nekem ebben. Ámen.


Hogyha szeretnéd meghallgatni az eddigi TGIF dalokat, akkor itt találod a Spotify, itt pedig a YouTube listámat. A címkére kattintva pedig előjön az összes TGIF poszt, ha egy kis bátorításra szorulsz. Keményebb zenéket kedvelőknek van egy új lista is. TGIF: Thank God It’s Friday – Hála Istennek, péntek van. Ez a rovat neve.