Close
Viharban

Viharban

Azt hiszem ez az évnek az a péntekje, amikor hívő emberként a leghálásabbak lehetünk, így ma semmiképpen sem maradhat el a Thank God It’s Friday rovat. 😉

Nem tudom, te hogy vagy vele, de én nagyon sokáig azt hittem, egy bizonyos állapotba kell kerülnöm ahhoz, hogy megszólíthassam Istent. Tisztának, szentnek kell lennem ahhoz, hogy megszólíthassam.

Ezért amikor minden voltam, csak tiszta és szent nem, mérhetetlen távolságot éreztem. Mint amikor az örvény elkap és egyre mélyebbre és mélyebbre ránt. Nem látod a kiutat és segítséget sem mersz kérni, hiszen épp hogy te fordultál el attól a személytől, aki őriz és vigyáz rád. Te hagytad „cserben”, te „hoztál rá szégyent”.

Emlékszel, mi történt akkor, amikor Péter oda akart menni Jézushoz a vízen járva, de elfordult tőle a hullámok miatt és elkezdett süllyedni? (Máté 14:24-33) Segítségül hívta azt, aki tanította a vízen járni. Na és mit mondott erre Jézus? „Nem-nem. Előbb térj meg, Péter. Csúnya dolgot csináltál. Olyan dologra néztél, amire nem kellett volna. Elfordultál tőlem. Enye-benye. Előbb tisztulj meg. Majd csak azután segítek rajtad.

Nem ezt mondta.

Jézus először kinyújtotta a kezét. Megtartotta Pétert. Nem engedte, hogy lesüllyedjen a mélybe. Persze utána meg kellett beszélni, rendezték a dolgot. De Jézust segítségül lehet hívni a tökéletlenségünkben is. Akkor is, amikor vannak dolgok az életünkben, amivel küzdünk. Ha elborítanak a hullámok.

És a mai nap arról emlékezünk, hogy ez miért van így. Azért, mert ez a csodálatos személy annyira szeretett téged, kedves olvasó, és engem is, hogy magára vette minden bűnünket, minden hibánkat, minden tökéletlenségünket, minden fájdalmunkat és minden küzdelmünket és meghalt a Golgotai kereszten. Azért, hogy minket már ne nyeljen el az ár. Ne süllyedjünk el.

Vagy ha el is süllyedtünk, Ő kihúzhasson minket.

Őszintén hiszek abban, hogy a mélységből nem az fog kihúzni, ha azzal ostorozod magad, „mit nem szabad”, „mi bűn”, „mit rontottál el”. Hanem ha segítségül hívod a Názáreti Jézus Krisztus nevét.

Szóval a hosszúhétvége során, a sonka, torma, kalács, csokinyuszi és hímestojás közepette ne felejts el megemlékezni arról, hogy kiben is van a mi reménységünk, és mit kaptunk 2000 évvel ezelőtt.

Hidd el, hogy a Jézussal való személyes kapcsolat az, ami megtart minket, miközben a vízen járunk.

Amikor én ezt a számot hallgatom, mindig behunyom a szememet és odaképzelem magamat a tengerre. Ahogy Jézus engem is kihúz a vízből, mielőtt elborítanak a hullámok. Emlékeztessen téged is erre.


Hogyha szeretnéd meghallgatni az eddigi TGIF dalokat, akkor itt találod a Spotify, itt pedig a YouTube listámat. A címkére kattintva pedig előjön az összes TGIF poszt, ha egy kis bátorításra szorulsz. Keményebb zenéket kedvelőknek van egy új lista is. TGIF: Thank God It’s Friday – Hála Istennek, péntek van. Ez a rovat neve.