Close
Hogyan állj ellen a kísértésnek, hogy győztess lehess?

Hogyan állj ellen a kísértésnek, hogy győztess lehess?

Ahhoz, hogy szembe ússzunk az árral, erőfeszítést kell tennünk. A jó hírem viszont az, hogy ehhez ad neked Isten olyan klassz spirituális eszközöket, amikkel garantáltan győzni tudsz. Ilyen Jézus neve és Isten beszéde. Ezek az alapfegyverek a gonosszal szembeni harcban. Ebben a posztban segítek, hogyan tudod ezeket praktikusan használni.

Biztos te is gondolkodtál már azon, hogy miért érződik “könnyebbnek” a világgal együtt sodródni és miért olyan nehéz az árral szemben úszni keresztényként? Erről Jézus is beszélt amúgy, Ő mondta, hogy sokan haladnak a széles úton, ami sajnos a pokolba visz és csak kevesen a keskeny úton, ami az életet jelenti. (Máté 7:13-14)

Azért mert ahhoz, hogy szembe fordulj az árral, ahhoz erőfeszítést kell tenned. A jó hírem viszont az, hogy ehhez ad neked Isten olyan klassz eszközöket, amikkel garantáltan győzni tudsz. Ehhez csak annyi kell, hogy Jézus szövetségese legyél egy életre: higgy benne, befogadd a szívedbe és újjászüless (Mk 16:16). Ez után ugyanis hivatkozhatsz Jézus Krisztusra, a nevére, és a golgotai keresztáldozatára. Ebbe pedig beletartozik minden ígéret, amit Isten azoknak ígért, akik őt követik, és akik vele járnak.

Jézus felhatalmazott arra, hogy használd a nevét, hogy rá hivatkozz.

Ez azért fantasztikus, mert az van megírva a Bibliában, hogy Jézus nevére meghajol MINDEN térd, a mennyben, a Földön és a Föld alatt (Fil 2:10). Egy másik szuper ígéret, hogy Jézus hatalmat adott, hogy kígyókon, skorpiókon tapossunk, az ellenség MINDEN erején, és megígérte, hogy semmi nem árthat nekünk (Luk 10:19).

A MINDENBE beletartozik az is, amivel küzdesz, ugye? Minden kísértésnek és bűnös vágynak engedelmeskednie kell Jézus nevére. És ott van a mindent eldöntő KO ütés: „álljatok ellene az ördögnek és elfut tőletek” (Jakab 4:7).

Ha tehát jön a kísértés, a vágy, hogy újra pornót nézz, önkielégíts, szextingelj, flörtölj vagy fantáziálj, akkor ahogy észreveszed ezt, használd Jézus nevét. Mondd el imában ezeket a biblia verseket a helyzetre alkalmazva.

Ez nevezzük „megvallásnak” amúgy. Hogy az mi? Amikor a Jézussal való személyes kapcsolatodra hivatkozva a magadévá teszed Isten ígéreteit, mert hiszel Benne és ezt a száddal ki is mondod (Róm 10:10). A poszt végén írok majd egy mintát rá.

Ha még hatékonyabban szeretnéd használni Jézus nevét, akkor pedig ajánlom Kenneth Hagin nagyon rövid (!), de annál ütősebb könyvét a témában. Még simán elolvasod a nyár végéig. Itt tudod megvenni.

Jézus az Ellenállás vezetője és példaképe

Biztos olvastad már a Bibliában, hogyan állt ellen Jézus Krisztus a kísértésnek a pusztában (Máté 4:1-11).

Az a durva, hogy az ördög mindig úgy támad, hogy egy jogos szükségedet szeretné ő betölteni. Vegyük Jézusnál az elsőt példának. Éhesnek lenni nem bűn. Az egy valódi szükség. Isten alkotta meg az embert úgy, hogy táplálékot fogyasszon és ez életben tartsa, plusz egy fantasztikus kézműves hamburger valódi örömöt is okozzon. Viszont ha Jézus elfogadja az ördög felajánlását, hogy ő töltse be ezt a szükségét, akkor az egész biztosan halálos lett volna.

Ugyanez igaz a szexualitásra vonatkozóan.

Isten alkotott meg minket szexuális lénynek. Amikor megteremtette a férfit és a nőt (különböző nemi identitással és szexualitással), arra azt mondta, hogy jó. Ebből következik, hogy a szexualitás egy jó dolog. Különben nem ehhez hasonlítaná Isten beszéde Krisztus és az Egyház kapcsolatát (Efézus 5).

Akkor hát a szexuális vágy egy valós igény. De nem jó a sátáni módszerekkel (pornóval, házasságon kívül szexszel, házasságtöréssel, bűnös fantáziákkal, homoszexualitással) kielégíteni, mert az úgy halálos, a pokolba vezető széles útra visz.

Amíg az ember nem házas, addig tehát az a feladat, hogy „őrlángon” tartsa a nemi vágyát és ne engedje, hogy kontrollálatlanul belobbanjon. Mert képletesen szólva az a tűz, ami házasságon belül melegíti a kályhát, meg lehet rajta sütni főzni és tök jó, az elszabadulva brutál tűzvészt okoz, ami után csak pusztulás, meg elszenesedett maradványok maradnak. Ugyanez érvényes, amikor valaki már házas, de nem a házastársa iránt lobban fel a tűz (Péld 6:27-29).

Ehhez az őrlángon tartáshoz akarok most segítséget nyújtani ezzel a poszttal.

Visszatérve ahhoz a sivatagi sztorihoz, amikor Jézust megkísértette az ördög, Ő azzal válaszolt, hogy „Meg van írva” és utána idézett a Bibliából.

Ez lesz a minta ahhoz, hogyan tudsz győztes lenni a kívánságokkal szembeni harcodban.

Kellenek olyan szakaszok a Bibliából, amikkel fel tudod venni te is a harcot a kívánságaiddal, vágyaiddal szemben. Fogd fel ezeket úgy, mintha betáraznál nyílvesszőkkel a tegzedbe, vagy modern korban már inkább golyókkal a fegyveredbe. Van, hogy rögtön az első golyóval leteríted az bűnös kívánságot, de néha egy egész tárat bele kell ereszteni. Vagy addig lövöd ki újra és újra ugyanazt az igét, amíg át nem megy.

Most írok egy pár ilyen igét, amik nekem segítenek, amikor betámad a gonosz kívánság. Igen, ilyen még mindig van. Nekem is. Szerintem, amíg a földön élünk, addig lesz is.

Korábban már írtam egy részletes gyűjteményt, amiből még tudsz szemezgetni, én most ebből kiírtam a legütősebbeket és már kicsit át is fogalmaztam, hogy lásd, hogyan lehet megvallásként mondani.

Ezek közül, amik kiugranak a többi közül, amik érzed, hogy szólnak hozzád, amikkel kapcsolatban azt érzed, hogy igen, ezek az enyéim, na ezeket írd ki magadnak és tanuld meg őket kívülről. Mert amikor támad az ellenség, nem biztos, hogy lesz időd keresgélni a blogon, a jegyzeteid közt. Jó, ha már kéznél, vagyis inkább a szívedben vannak.

Kezdésként tehát az alapcsomag

Az Úr Jézus nevében ellenállok ennek a gondolatnak/vágynak (nevezd meg konkrétan!!) és megparancsolom, hogy takarodj. Nem adom át ennek magamat. Az én testem nem az önkielégítésre, a pornónézésre teremtetett. Én az Úré vagyok és Ő az enyém.

Az Úr Jézus nevében megtagadok minden bűnös, tisztátalan gondolatot, megtagadom a test kívánságát és a szem kívánságát. (1 János 2:16) Kérem Jézus vérét az én szemeimre, testemre, gondolataimra. Istenem, moss meg engem, tisztíts meg Jézus vérével mert én elválasztom magamat a gonosztól.

Minden pornográfia, önkielégítés, paráznaság, homoszexualitás megparancsolom Jézus nevében, hogy takarodjatok az életemből. Mert meg van írva a Bibliában, hogy Jézus nevére meghajol MINDEN térd, a mennyben, a Földön és a Föld alatt (Fil 2:10).

Jézus nekem is hatalmat adott, hogy kígyókon, skorpiókon tapossak, az ellenség MINDEN erején, a pornón, önkielégítésen is és semmi nem árthat nekem (Luk 10:19).

Ha kell még, akkor pedig jöhet a sortűz ezek közül:

Az Úr Jézus nevében halálba adom/megöldökölöm magamban a paráznaságot, tisztátalanságot (Kol 3:5)

Mert meg van írva, mindent szabad nekem, de nem minden használ. Mindent szabad nekem, csak ne kerüljek semminek a függőségébe! Az én testem nem a paráznaságért van, hanem az Úrért. (1Kor 6:12-14 )

Az Úr Jézus nevében megtagadom a szégyenletes, titokban tartott dolgokat az életemben; és nem követek el álnokságot. (2Kor 4:2)

Mert meg van írva: nem ér engem erőmön felül kísértés: mert Isten hűséges, aki a kísértéssel együtt előkészíti a kivezető utat is. (1Kor 10:13)

Az Úr Jézus nevében menekülök a fiatalokra jellemző vágyak elől, inkább követem az igazságosságot, a hitet, a szeretetet és a békét. (2Tim 2:22) Meg van írva: Mi módon őrizheti meg tisztán az ifjú az ő útját, ha nem a te beszédednek megtartása által? Uram! Teljes szívből kereslek téged: ne engedj eltévednem a te parancsolataidtól! (Zsoltárok 119,9-10)

És zárásul pedig ajánlom az én kedvenc gondolat és fantáziapucoló igémet: A mai napon az Úr Jézus nevében, ami csak igaz, ami csak tiszteletre méltó, ami csak igazságos, ami csak tiszta, ami csak kedves, ami csak jó hírű, ha valami erény és dicséretre méltó dolog, azon fogok gondolkodni! (Fil 4:8)

Na. Valahogy így. Ez csak egy példa/minta. Nyugodtan gyűjts még magadnak a Bibliából és használd bátran őket.

Hajrá! Adj neki!

Az Úr Jézus Krisztusban győztesek vagyunk!!!