Close
Látod a fényt?

Látod a fényt?

Szutyok egy idő volt a héten, ősszel ugye korán sötétedik és ritkábban is találkozunk egymással. Mintha mindenkivel csak rossz dolgok történnének. Nem tudom, hogy vagy vele, de én nagyon befordultam. Persze imádkozok, hallgatom Isten beszédét meg olvasok Bibliát is. A kedvem valamiért mégsem lett jobb. Ez egy veszélyes állapot. Ilyenkor az ember hajlamos olyan pótszerekhez nyúlni, amik csak percekre hoznak megkönnyebbülést, de utána sokkal rosszabbul érzed majd magad.

Múlt héten írtam arról, hogy az imádással, Isten magasztalásával is be lehet lépni az Úr jelenlétébe, és akkor megszűnik a tér és az idő. Ezen a héten nekem valami más működött. Eszembe jutott, hogy irgalmatlanul régen táncoltam utoljára. Tudod, úgy, hogy nem számít mennyire béna vagy, nem számít, ki néz, egyszerűen csak önfeledten átadod magad.

Örülj én lelkem / Emlékezz meg róla / Hogy Ő elvette a bűnömet / És eltemették Vele együtt

Nem sok jót tudnék mondani a COVID-dal kapcsolatban, de az tény, hogy az otthonodban egy jól megválasztott pillanatban – amikor senki más nincs a környéken – senki nem néz hülyének, ha teljes erőből átadod magad a táncnak. És ha ez a tánc az Úrnak szól, az ő öröme be fog tölteni és a végére nem a szutyok idő, vagy a vacak kedved lesz a figyelmed központjában.

Élek többé nem én / Most már Jézus él bennem / A bűneim miatt halott voltam / De feléledtem, hogy meglássam a fényt

Nekem ez a dal jött be. Óriási felszabadulásként éltem meg. De keresd meg nyugodtan azt a dalt, amire te tudsz önfeledten táncolni az Úrnak. Próbáld ki ezen a hétvégén. Ne fordulj be. Lépj ki a fényre. Tekerd fel a hangerőt. És táncolj egyet.

A félelem már nem tart a markában / Ó halál, mondd / Hol van a fullánkod?

És a legjobb, hogy ma kisütött a nap, és jó időt mondanak egész hétvégére. De azért tedd el ezt a bejegyzést mire megint szutyok idő lesz.


Hogyha szeretnéd meghallgatni az eddigi TGIF dalokat, akkor itt találod a Spotify, itt pedig a YouTube listámat. A címkére kattintva pedig előjön az összes TGIF poszt, ha egy kis bátorításra szorulsz. TGIF: Thank God It’s Friday – Hála Istennek, péntek van. Ez a rovat neve