Close
Az első szerelem

Az első szerelem

Ha egy picit is hasonlítunk, téged is megvisel, hogy a vírushelyzet miatt nem tudunk közösségileg összegyűlni és együtt magasztalni Istent. A legtöbbünknek a nyári táborok hatalmas inspirációt, szellemi löketet adnak az évre. Ez most elmaradt.

De mindez nem azt jelenti, hogy te otthon ne tudnál belépni a Mindenható Isten jelenlétébe és ne kaphatnál valóságos érintést. Próbáld ki ezen a hétvégén! Keress magadnak egy fél órát, amikor zavartalanul az Úrra tudsz koncentrálni.

Kari Jobe és a férje megosztott egy videót, ami engem a grádicsok énekéhez hasonlóan tudott bevinni az Úr jelenlétébe. Tudod, a grádicsok voltak azok a lépcsők, amik a Templomba vezettek, és a léviták minden lépcsőfokon elénekeltek egy zsoltárt.

„I’m returning to the secret place / Just an altar and a flame / Love is found here / In our sacred space / I hear Your voice I see Your face” – Visszatérek a titkos helyre /ahol ott van az oltár és a láng / Ahol megtalálom a szereteted / Hallom a hangod és látom az arcod

Ezzel a dallal vissza tudtam vinni a szívemet az Úr jelenlétébe. Ahogy énekeltem Isten szeretetéről, ami egyre nagyobb lánggal ég, behívtam a szentséget a szívembe, otthonomba.

„Reignite the fire of your church of your bride” – Gyújtsd meg újra a tüzet a népedben, a menyasszonyodban

Ebben a részben könyörögtem Isten népéért, azokért a testvéreimért, akik ellankadtak vagy elestek. Áldja meg az Úr az Ő népét és hozza őket vissza!

„Breathe on the embers of my heart / Fan it to flame” – Lehelj a szívem parazsára, gyújts belőle lángot bennem

Ezekkel a mondatokkal az életem a Mindenható kezébe helyeztem és hagytam, hogy a Szent Szellem lángja jöjjön és kiégessen belőlem minden szennyet

„My heart burns for You” Uram, a szívem érted ég

Az utolsó részben pedig a szellemem, a szívem szárnyakat kapott. Ekkora már az Úr jelenléte olyan mértékben tapintható volt, mintha ott állnák a Szentek Szentjében, a szentek közösségében. Együtt veletek.

Hiszem, hogy Isten a karantén, a közösségi élet szünetelése alatt is élő módon meg tud érinteni minket. Nem kell, hogy ez a dal legyen az. Gyűjtsd össze azokat a dicséreteket egy lejátszási listába, amik minden egyes alkalommal be tudnak vinni az Úr jelenlétébe, szakíts ki a hétvégédből egy fél órát, egy órát és keresd az Urat teljes szívből. Ő megígérte, hogy aki keresi, az megtalálja.

Ez olyan mértékű megelégedést fog adni, hogy nem lesz szükséged más pótszerre.

Hidd el.

Jézus elég.


Hogyha szeretnéd meghallgatni az eddigi TGIF dalokat, akkor itt találod a Spotify, itt pedig a YouTube listámat. A címkére kattintva pedig előjön az összes TGIF poszt, ha egy kis bátorításra szorulsz. TGIF: Thank God It’s Friday – Hála Istennek, péntek van. Ez a rovat neve