Close
„Utáltam, és tudtam, hogy bűn” – olvasói sikersztori

„Utáltam, és tudtam, hogy bűn” – olvasói sikersztori

Egy kedves lány olvasóm osztotta meg az ő történetét, miután olvasta a posztomat arról, hogy az önkielégítésből való szabadulás sokszor folyamat. Hozzájárult, hogy megosszam veletek is. Köszönet neki.

„Szeretném leírni, hogy én hogyan szabadultam meg a pornófüggőségből. 2016-ban tértem meg. A szabadulásnak még csak a szelét sem éreztem még 7 hónapon keresztül.

Ahogy befogadtam a szívembe az Urat, megszabadultam a káromkodásból. Előtte én úgy beszéltem, mint egy kocsis, nem tudtam egy mondatot elmondani trágár szó nélkül. De mióta kimentem a gyülibe megtérni, azóta nem jött ki a számon káromkodás. Azonnal megszabadultam az alkoholtól is (kezdő alkoholista voltam megtérésemkor). A cigihez kellett 3 hónap, azzal 3 hónapig voltak visszaesések, de 3 hónap után egyszer csak azt vettem észre, hogy hetek óta nem gyújtottam rá. És azóta sem, eszembe se jut.

De a pornó és az önkielégítés nálam olyan masszív függőség volt, hogy 7 hónapig napi szinten csináltam, még megtérésem után is. Utáltam, és tudtam, hogy bűn, de olyan szinten meg voltam kötözve, hogy ahogy elestem és utána bocsánatot kértem az Úrtól, szinte már csináltam is újra.

Szóval nálam a pornóval nem hullámvölgyek voltak, jobb és rosszabb időszakok. Hanem folyamatos mélyrepülés.

De ahogy egyre jobban szentelődtem meg az életem más területein, úgy gyűlöltem magam egyre jobban, hogy ettől a legundorítóbb dologtól, ami a világon létezik, egyszerűen nem tudok szabadulni. Már komolyan elhittem, hogy ebből egyszerűen nem lehet.

Aztán 2016 végén megtörtént! Aznap volt életem első bűnvallása. És ott megszabadultam. Teljesen! A bűnvallásra még úgy mentem el, hogy előtte pornót néztem és önkielégítettem. És a bűnvallásról olyan tisztán mentem haza, amilyen tiszta csak lehet valaki.

Attól a pillanattól olyan szinten undorodtam attól az egésztől, hogy gondolni se tudtam arra, hogy valaha újra csináljam. Dicsőség az Úrnak!! Persze sajnos emlékek maradtak, vannak képek, amik a mai napig előugranak a semmiből, de kísértést nem okoznak.

Szóval nálam maga a szabadulás nem folyamat volt. A tisztulás már persze az, szóval az, hogy ugrálnak be képek néha, meg előfordult, hogy megláttam egy szép férfit, és eszembe jutottak dolgok, de azonnal el tudtam hessegetni. Már abszolút nem belülről, hanem kívülről jöttek/jönnek ezek a gondolatok.”

Lelkeket szabadít meg az igaz bizonyság!

Péld 14:25

Ebből a sztoriból látható, hogy van olyan, hogy a megtisztulási folyamatban beáll az a fordulat, ami után már belülről nem kényszerít a vágy és a kivülről érkező támadásoknak is simán ellen tudsz állni. Ne add fel hát a küzdelmet. Sikerülni fog. Nem mindenkinek ugyanaz a története.

A kép (itt is) illusztráció. Ha estleg felindul a szíved, hogy megoszd te is a szabadulásod történetét a többiekkel, nyugodtan írd meg nekem itt.