Close
Ez van #03 – Légy résen

Ez van #03 – Légy résen

Vigyázz a héten, éles kanyar várható. Csak röviden megemlíteném, miért gondolom úgy, hogy a szabadság felé vezető úton ez egy nehéz időszak lehet ez a mostani hét.

Egyedülállóként nagyon nagy kihívás a Valentin nap és környéke

Az utóbbi években minden iparág köréépít egy marketing stratégiát, így konkrétan február elejétől kezdve már folyamatosan bombázzák az embert a különböző ajánlatok. Megkerülhetetlenül. Idén január közepén kaptam az első e-mailes reklámlevelet, hogy mit vegyek Valentin nap alkalmából.

Az utóbbi pár évben keresztény közösségek szerették volna a szerelem bibliai formáját megragadni, és a Valentin naphoz kapcsolódóan kijelölték a házasság hetét. Sok prédikáció, blogposzt foglalkozik a házassággal és sokan megváltoztatják a profilképüket, hogy a házasság fontosságát, szentségét hangsúlyozzák. Fontos és jó dolog ez.

Ugyanakkor pontosan tudom, hogy milyen nehéz ez egy egyedülállónak. Egyfelől kapja az ívet a világból, hogy romantika, szex és rózsaszírmok, másfelől a saját közössége is azt hangsúlyozza, hogy ők „ma is igent mondanának”. A szingliknek meg ez ugye nem adatott meg.

Én nem azt akarom, hogy most a házasoknak ettől legyen rossz érzése. De az egyedülállóknak szeretnék segíteni. Szóval ha úgy érzed, mindenfelől szétbombáznak a social medián, megértelek. Ez az időszak akkor is megviselheti az embert, hogyha amúgy teljesen jól van, és reményteljes várakozással néz a párválasztás elé.

Tudtad, hogy Valentin napon 10%-kal megnő a pornóoldalak látogatottsága? Sok magányos ember ilyenkor az önkielégítésben keres vígaszt. Erről pedig már sokat írtam, hogy miért nem jó megoldás. A lényege az, hogy beletaszít egy olyan kényszeres cselekvésbe, amit nem könnyű abbahagyni és nagyon sok kárt okoz benned.

Ha már eddig is volt ezzel problémád, akkor szeretném egyfajta közlekedési táblaként jelezni, hogy éles kanyar várható. Próbálj meg nem kicsúszni az útról. Ehhez itt találsz sok tippet.

Én arra szeretnélek bátorítani, hogy őrizd a szívedet, vigyázz, hogy mit nézegetsz ezekben a napokban és inkább kövesd a bibliai József példáját és ha kell, „húzd el a csíkot” a kísértés helyszínéről (Instáról, Facebookról), hogy nehogy teljesen legyengüljön az ellenállásod.

Ha elfogadsz egy jó tanácsot, szerintem nyugodtan offold magad erre a pár napra.

Légy résen.

És tudd, hogy nagyon együttérzek veled. Ha még nem olvastad, itt írtam erről.