Close
Háborús időben is béke

Háborús időben is béke

Nehéz időszakot élünk, minden forrásból ömlik ránk az információ az ukrán-orosz válság kapcsán, és ha a környezetre figyelünk, akkor minden adott arra, hogy féljünk, stresszeljünk. Azért írok most, hogy emlékeztesselek, nem jó, ha a szorongásodból olyan pótcselekvésekbe menekülsz, ami után csak még rosszabb lelki állapot áll elő. Ne felejtsd el, hogy a pornófogyasztás, az önkielégítés csak pillanatnyi menekülést jelent a valóságtól. Utána csak rosszabb lesz a helyzet.

Ezért arra szeretnélek bátorítani, hogy tudatosítsd magadban, hogyan érzel most a jelenlegi válsággal kapcsolatban. Fontos, hogy tisztában legyél azzal, hogy mi zajlik benned, ne csak sodródj a Facebook meg a híroldalak görgetésével, ne csak sopánkodj, mert lehet, hogy így megint ott találod magad, ahol nem szeretnéd.

Ha hívő ember vagy, akkor bátorítalak arra, hogy beszéld meg Istennel, mit érzel ezzel a helyzettel kapcsolatban. Olvasd el azokat a zsoltárokat, vagy bibliaidézeteket, amik megerősítik a hitedet abban, hogy Isten a gondját viseli azoknak, akik az övéi (alapolvasmány a 91. Zsoltár). Imádkozz azokért az emberekért, akik most szörnyű helyzetben vannak.

Akár hívő vagy akár nem, mindenképpen ajánlom, hogy vess gátat annak, hogy mennyit fogyasztasz a hírekből. Nem tesz jót a mentális egészségednek, ha egész nap folyamatosan azt figyeled, hogy mi történik. Én úgy döntöttem, nem nyitom meg a netet, amíg nem imádkoztam. Egy másik döntésem, hogy napi max. 2x nézem meg, mi van a háborúval.

Ez nem strucc magatartás. Önvédelem. Nem akarom ott találni magamat újra az örvénybe beszippantva, újra visszafüggve az önkielégítésre. Igyekszem odafigyelni az alvásra, megfelelő étkezésre és a mozgásra, valamint olyan szeretteimmel beszélgetek most többet, akikkel tudjuk egymást bátorítani és józanságra inteni.

Írj a Segítődnek, ha érzed, hogy összecsapnak a hullámok a fejed fölött!

Vigyázz magadra ebben az időszakban is. Őrizd a szabadságodat.

🎵 Van olyan, akinek gondjai akadtak? / Van olyan, akinek a szíve szakad? / Nekem igen. / Amikor azt gondolnád, már nem lehet rosszabb / Valahogy mégis rosszabb lesz, de barátom, tarts ki 🎵

🎵 Akkor is, amikor úgy tűnik, hogy összezuhanok / ott vagy egy jóbarát, közelebb hozzám, mint egy testvér / „Tedd le terheidet, szíved fájdalmát, azt ami fáj” / Még ha nincs is az egésznek értelme, de ebben a zűrzavarban / Meglelem a békességet / amely túlhalad minden értelmet / Tudom, hogy kicsúszik az élet a kezeim közül / de akkor is túlélek / mert Te itt vagy velem / ha a világom ezer darabra is hullik / Jézus te vagy az egyetlen ok, amiért van békességem 🎵

Bónusznak meg itt van még egy dal az EMLP-től, ha vágysz a békére.


Ha szívesen hallgatnál több szabadságra inspiráló dalt, akkor itt találod a Spotify, itt pedig a YouTube listámat. A címkére kattintva pedig előjön az összes hasonló jellegű poszt, ha egy kis bátorításra szorulsz.