Close
Segítőkedd #05 – A hatékony ima

Segítőkedd #05 – A hatékony ima

A mai Segítőknek szóló posztban arról szeretnék írni, ami a legnagyobb segítség minden olyan embernek, aki a pornóval, önkielégítéssel küzd. Ha te olyan személy vagy, akinek a segítségét kérte valaki a pornó elleni küzdelemben, vagy Isten a szívedre helyezte, hogy imádkozz azokért, akik ebben a függőségben szenvednek, akkor a legjobb fegyver a kezedben a hatékony ima. (Ez most a karizmatikus hívő olvasóknak szól.)

Hogyan tudunk úgy imádkozni a szerettünkért, hogy hatékony legyen, hogy győzelem legyen a vége? Kenneth Copeland a következőt tanácsolta ezzel kapcsolatban:

„Tudod, hogyan kell beimádkozni a családtagjaidat Isten országába? Tapasztalatom szerint a legtöbb keresztény nem tudja. Vagdalkoznak az imáikkal minden irányba, és remélik, hogy valami majd kisül belőle. Láttam olyan embereket, akik 20, 30 vagy akár 40 évig is imádkoztak minden eredmény nélkül.

Ezért kell megtanulni, hogy milyen a győztes ima.

Amikor közbenjárunk a szerettünkért, a legfontosabb megérteni, hogy az egyetlen baj vele az ördög. Egy ember sem utasítaná el Jézust, ha valóságosan felfogná és megértené a megváltás munkáját. Senki. Miért van az hát, hogy annyi ember nem tér meg? A 2Kor 4:4-ből kiderül, hogy a sátán „vakította meg a hitetlenek felfogóképességét, hogy ne láthassák meg a Krisztusnak a dicsőségéről szóló evangélium felfénylését.” Abban a pillanatban, hogy tudatosítjuk magunkban, hogy az ördöggel van a probléma, akkor azonnal világossá válik, mi az első imacél. Ki kell paterolni az ördögöt a szeretted életéből.

Jézus azt mondta, hogy anélkül „nem lehet a hatalmas házába bemenni, és elvenni a vagyonát, ha nem kötözzük meg előbb a hatalmast.” (Máté 12:29) Kötözzük hát meg!

Így hangzik egy győztes ima: a Názáreti Úr Jézus Krisztus nevében megkötözlek téged, te gonosz szellem (paráznaság, tisztátalanság, önkielégítés, pornográfia, homoszexualitás), aki a szerettem (itt mindig mond ki a nevét) életében működsz. Jézus Krisztus felruházott engem az ő hatalmával és erejével, és ezért az Ő Nevében megparancsolom neked, hogy hagyd el a szerettem életét. Az Isten Igéje szerint bemegyek a házadba, és kiragadom az én szerettemet a kezeid közül.

Lehet, hogy nem tudod azonnal teljesen kivonni a képletből az ördögöt, mert a szeretted gyorsabban visszahívja az életébe, mint ahogy te űzni tudod. De tarts ki és kötözd meg ezt a gonosz szellemet újra és újra. Lehet, hogy több időbe fog telni, de ne hagyd abba.

Miután így imádkoztál, onnantól kezdve hittel állj a szerettedhez, mint akit az Isten megszabadított. Beszélj neki arról, hogy Isten milyen jó. És látni fogod, ahogy a dolgok változásnak indulnak az életében.”

Forrás: YouVersion Biblia applikáció, Kenneth és Gloria Copeland napi üzenete, a zárójeles megjegyzéseket én tettem hozzá, hogy a témánkra aktualizáljam.

Köszi minden Segítőnek, hogy vagytok!