Close
Nem mindig jó érzés a folyamat

Nem mindig jó érzés a folyamat

Nagyon szeretem Caroline Leaf könyveit és írásait, mert ő egy keresztény agykutató, és mindig izgalmas olvasni arról, hogy ami a Bibliában le van írva, az hogyan is valósul meg ténylegesen az agyban.

Caroline szerint jobb ha elfogadjuk, először nehéz lesz, mielőtt minden könnyebb lenne. Ha eldöntötted, hogy elindulsz a szabadság felé vezető úton, és közben azzal szembesülsz, hogy nehezebben megy, mint vártad, ne add fel. Ez is egy jele a folyamatnak!

Azt jelenti, hogy szépen lassan szabadul ki a lábad a mocsárból és engedsz be egyre több fényt a „dolgaidba”, hogy azok gyógyulásnak induljanak.

Ezeket ajánlja Caroline, hogy elviselhetőbbé váljon ez a kényelmetlen, vagy akár fájdalmas érzés:

  1. Szakíts időt olyan dolgokra, amik örömöt okoznak neked, és megmosolyogtatnak. Hogy állsz ezen a téren? Hogyan tudod kicsit megvariálni az időbeosztásodat, hogy több örömöd legyen?
  2. Beszéld ki a küzdelmeidet. Hangosan. Imában Istennek, a pszichológusodnak, pásztorodnak vagy egy megbízható barátodnak. Akár a háziállatodnak, ha nincs más. Engedd ki magadból.
  3. Mozogj. A mérgező érzelmek és traumák nem csak az agyunkban tárolódnak, hanem a testünkben is. A mozgás segít a feszültség és a mérgező érzelmek kieresztésében. Táncolj, fuss, sétálj, ússz.
  4. Fordíts külön figyelmet arra, hogy eleget aludj. Szundikálj délután. Ha kevés a szervezetedben a melatonin és a magnézium, pótold étrendkiegészítőkkel.

Forrás