Close
Tökéletes szív

Tökéletes szív

Kiskoromtól kezdve a tökéletességre igyekeztem. Valahogy a természetem részévé vált, és mindig kudarcnak éltem meg, ha valamiben ezt nem sikerült megvalósítani. Különösen igaz volt ez a hitéletemmel kapcsolatban. Ahányszor elszúrtam valamit, a maximalizmusomat kivetítettem Istenre és feltételeztem, hogy nagyon ki van rám akadva, soha nem fogok neki megfelelni. Ez ugye elég mély örvényekhez vezetett. Sokat jelentett, amikor Joyce Meyertől olvastam a következő bátorítást.

„Időről időre Isten emlékeztet arra, hogy nem tökéletes teljesítményt vár tőlünk, hanem tökéletes szívet. Sok ember azt hiszi, Isten nem is tudja használni őket addig, amíg az életük minden egyes területe nem válik tökéletessé. Ez a fajta gondolkodás megakadályozza őket abban, hogy Isten használhassa őket.

Ő nem az érdemeink miatt képes minket használni. Annak ellenére használ minket, akik vagyunk.

Az emberek persze a teljesítményed miatt szeretnek. Ha azt csinálod, amit ők szeretnének, akkor elfogadnak, de ha nem, akkor elutasítanak. Isten szeretete viszont kizárólag Istenen alapul. Szeret téged és elfogad téged, úgy ahogy vagy.

Ez nem azt jelenti, hogy nekünk ne kellene törekednünk a megszentelődésre. Egy tökéletes szívű ember őszintén és elkötelezetten törekszik arra, hogy mindenben Isten kedvére tegyen, ugyanakkor azt is megérti, hogy Isten soha nem fog elutasítani bennünket a gyengeségeink és hibáink miatt. Szeretni és segíteni akar. Akkor is, amikor gyengék vagyunk. Engedd, hogy Isten szeressen téged, és fordítsd a szívedet Isten felé, aki ilyenkor tud tégedet is használni.”

Joyce Meyer

„Mert az Úr szeme körbejár az egész földön, hogy hatalmát megmutassa azoknak, akik ő hozzá teljes szívvel ragaszkodnak.”

2 Krón 16:9

Hogyha szeretnéd meghallgatni az eddigi TGIF dalokat, akkor itt találod a Spotify, itt pedig a YouTube listámat. A címkére kattintva pedig előjön az összes TGIF poszt, ha egy kis bátorításra szorulsz. TGIF: Thank God It’s Friday – Hála Istennek, péntek van. Ez a rovat neve