Close
2021 az Arrivera Blogon

2021 az Arrivera Blogon

El sem hiszem, ez már a második ilyen évvégi összefoglaló posztom. Azt hiszem, most már mondhatom, hogy ilyenkor „szoktam” picit személyeset is írni. Meg persze összefoglalom nektek, hogy mi voltak a legnépszerűbb, legolvasottabb posztok idén, és mik voltak az én személyes kedvenceim.

Személyes visszatekintés

Sok szempontból nagyon különös év volt 2021. Tinédzserkorom óta (amióta csak küzdöttem az önkielégítéssel) mindig úgy képzeltem, hogyha egyszer szabad leszek ettől dologtól, akkor majd elmondhatom magamról, hogy „megérkeztem”. Úgy álltam a szabadsághoz, mint sokan a házassághoz. Végcélként tekintettem rá, amit ha elérek, akkor „beértem a célba”, nyugodtan kiengedhetek, és élvezhetem a „sikert”. Eszembe sem jutott továbbgondolni, hogy jó, de mi lesz utána? Milyen új feladatok várnak rám?

A múltkori posztban már írtam, hogy az én „szabadulásom” nem egy átütő erejű, csillámokkal és konfettivel megszórt, fanfárokkal kísért pillanat volt. Egyszerűen csak felértem azon a bizonyos spirál alakú felhajtón. Az utolsó köröm pont olyannak tűnt, mint az előzőek. Visszanézve tudom csak, hogy az volt az utolsó.

Ha most képzavar van benned és nem érted, mi a csudáról írok, itt van ez a poszt, feltétlen olvasd el. Nagyon nagy segítség lesz neked a következő évre!

Idén durván szembesültem azzal, hogy a „munka” nem ért véget azzal, hogy Isten megszabadított a kényszeres cselekvésből, hogy már ellen tudok állni az önkielégítés vágyának, és nem nézek pornót. A bennem lévő töredezettségeken, a mélyben rejlő sebeken továbbra is dolgoznom kell. Fel kell tárnom őket, ami rohadtul fájdalmas tud lenni, viszont ha engedem, hogy Jézus Krisztus olajat és bort töltsön a sebeimbe, akkor végbe mehet a valóságos gyógyulás. Azokon a területeken, ahol nem is tudtam, hogy gyulladás van még. (Az ókorban így tisztították ki a sebet, így fertőtlenítették és gyógyították – lásd az irgalmas szamaritánus történetét: Lukács 10:25-37.)

Hát nekem erről szólt ez az év személyesen. Biztos vagyok benne, hogyha olvastatok, akkor ez számotokra is átjött valamennyire, hiszen a saját felfedezéseimet, ráébredéseimet is belefogalmaztam a posztjaimba. De nagyon fontosnak tartom, hogy az ember tovább dolgozzon magán, mert ezzel tudjuk elkerülni, hogy visszacsússzunk a régi rossz szokásokba.

Az egyik legfontosabb dolog, amit magammal viszek 2021-ből, hogy „hit hősének lenni” nem azt jelenti, hogy várod, mikor jön el a te NAGY PILLANATOD, amikor bebizonyíthatod, hogy szereted és követed Istent. Hanem, hogy a nehézségek és próbák idején is eldöntöd, bízol Istenben és rátámaszkodsz.

Erről itt írtam, ha érdekel részletesebben:

Azt hiszem nekem ez a kedvenc posztom idénről. De lássuk, ti mit olvastatok a legtöbbször.

2021 legolvasottabb bejegyzései az Arriverán:

Az első helyezett toronymagasan nyert: 7 dolog, amit ne mondj a szingli keresztény barátodnak – Nem lepett meg, hogy ez végzett az első helyen, de azért mégis valahol vicces. 😁 Azért igyekezzünk azon, hogy 2022-ben jobb fejek legyünk egymással, jó?

Második helyen egy nagyon alapvető posztom található, ami a Google-nek köszönhetően sokszor a belépő oldal is a blogra. Sokan így találnak rá az Arriverára. Mit mond a Biblia? Bűn pornót nézni? – A mi lelkiismeretünk nem mindig megbízható, nem mindig jelez jól. De ha szembesítjük Isten igéjével, akkor fel fog éledni és fog segíteni neked a szabadság felé vezető úton. Bibliai igék a pornográfiáról.

Harmadik helyezett lett az a poszt, amiben összeírtam nektek, amiket én megtanultam az eddigi életemben, miről hazudnak a romkomok. 10 dolog, amiről a romantikus filmek hazudnak – Hátha nektek így hamarabb leesik a tantusz, vagy nem néztek be annyi dolgot a témában, mint én. Lehet, elsőre nagyon csajos témának tűnik, de szerintem a srácoknak is lesz benne hasznos. Ha más nem is, az legalább kiderül, hogyan gondolkodnak a lányok.

Negyedik helyen végzett egy édesanyáknak szóló bejegyzés: Nyolc dolog, amit egy kiskamasz lánynak hallania kell az anyukájától. – Ezeket érdemes átbeszélni még a kiskamasz korban végbemenő hormonális változások előtt a lányoddal.

Az ötödik befutónk egy igazi alapposzt. Rengeteget linkelem, mert mindenkinek olvasnia kéne (szerintem). Ha eddig kimaradt, ezt feltétlenül próbáld be! Fantáziák – A mélyben rejlő sebek – A parázna vágy mindig egy mélyebb problémának a tünete. Amíg nem kezeljük a gyökerénél, a bűn olyan lesz a szívünkben, mint a gyom a kertben. Újra visszanő.

Ezek a posztok is előkelően szerepeltek:

Hatodik helyre érkezett egy olyan téma, ami nagyon általános jelenségről szól, a legtöbb küzdelem innen ered. Elutasítottság: amikor félsz, hogy nem vagy elég – Amikor keresztények elkövetnek valamilyen szexuális jellegű bűnt vagy kényszeres cselekedetet, akkor a legtöbb esetben ott van bennük az elvetettség.

Hetedik helyre lőtte fel a kíváncsiságotok, hogy mit lehet rólam tudni. Nyolcadik helyen egy olyan poszt van, amit nagyon ajánlok minden női olvasómnak, aki szeretne szabad lenni, az Álmodozás & fantáziák csapdája – ebben írtam a fantáziákról, és arról a virtuális realitásról, amit teremtenek.

Kilencedik helyezett ismét egy „szingliknek szóló” téma: Levél a hívő egyedülállóknak Valentin napra – Nem vagy kevésbé értékes attól, hogy nem vagy házas. A top 10-es listánk utolsó helyét pedig elcsípte ez a nagyon fontos bejegyzés, amire érdemes újra visszatérni, amennyiben szükséges. – Ezt csináld, ha megint önkielégítettél.

Témák, amiket nem biztos, hogy felfedeztél

Ide írnék még ajánlóként néhány posztot, amit lehet, nem olvastál, pedig megérdemli a figyelmedet. Persze a 68 idei írásom között könnyen kimaradhatott ez meg az. 😅

A bűntudat és a szégyen közötti különbséget nagyon fontos, hogy meg tudd állapítani. A szabadsághoz nekem is kellett az, hogy megtaláljam a különbséget a jófajta és a rosszfajta szégyen között.

12 dolog, amiben a pornó hazudik a szexről – Ne hagyd, hogy a pornó tönkretegye a magadról és a szexről alkotott képedet, és tönkretegye a kapcsolatodat. Ehhez fontos tudatosítani a pornó hazugságait.

Egyedül is megy? – Éveken át ezt hazudtam magamnak. A szégyen visszatartott attól, hogy megosszam a küzdelmemet másokkal, és mindig, amikor elestem, azt mondtam magamnak, ez volt az utolsó. Innentől kiszállok. Megoldom én. Megoldom ezt egyedül. Azt hiszem, nem lepődsz meg, hogy így nem sikerült.

Identitás, szex meg az Isten – Az vagy, amit érzel? – Isten tényleg kívánatosnak teremtette azt a gyümölcsöt az Édenkertben. A férfitestben és a nőiben is vannak kívánatos dolgok. Tűnhet számodra vonzónak valaki nemtől függetlenül. Lehet, hogy jól néz ki, de a kérdés az,vajon fogyasztásra alkalmas-e? Ebben a posztban az emberi identitás alapjáról írok, hogy miben különbözik a bibliai és a “modern” felfogás és hogyan kapcsolódik össze az identitás, a szex meg az Isten.

És az én kedvenc szinglis posztom pedig ez. Mit hoz a tavaszi szél az egyedülállóknak? Nekem ezek a tanácsok segítettek a legtöbbet, hogy az egyedülállóság időszakát jól tudjam tölteni.

Kedves Olvasóm!

Kívánom, hogy a következő évben te is megtapasztald, hogyha Istenben bízol, akkor Ő nem fog csalódást okozni. Átvezet a viharokon és még a töréseidet, sérüléseidet is a javadra fogja fordítani. Mert az „Istent szeretőknek minden a javára válik”.

Mi van akkor, ha az életedben jelenlévő viharok megerősítenek, és jobb emberré tesznek, hogy aztán mások számára is segítség lehessél? Én nagyon hiszek abban, hogy ez működik. Mert az Arrivera létezése is erre bizonyíték. Sosem hittem volna, hogy az én harcaim majd egyszer segíteni fognak másoknak.

Ne add fel a harcot.

Ahogy Madách írta, „hát ember, küzdj és bízva bízzál”.

Sikerülni fog. Eljön az áttörés. Boldog új évet kívánok.

Szeretettel,

Arrivera.